fbpx

LapWall

Asuntorakentamisessa isojen kohteiden sääsuojauksiin ja kosteudenhallintaan on viime vuosina panostettu merkittävästi. Rakenteilla oleva kohde saatetaan huputtaa kokonaan, rakenneosia suojataan erilaisilla ratkaisuilla, kosteusmittauksia suoritetaan jne. Kuitenkin usein rakennuksen kosteudenhallintanäkökulmasta tärkeimmän osan, taloa suojaavan vesikaton, hallittuun ja nopeaan rakentamiseen panostetaan liian vähän.

Puurakenteinen vesikatto rakennetaan ristikoilla. Vähänkin suuremmassa kohteessa ristikoita joudutaan käyttämään satoja ja rakennuksen yläpohjan säältä suojaan saattamiseen kuluu aikaa viikkoja. Rakennus on tämän ajan säiden armoilla ja riski rakenteiden kastumisesta rakentamisen aikana on suuri.

Olemme kehittäneet asuntorakentamisen kattoelementointiin uuden ylivertaisen tuotteen, jolla viikkojen katon rakentaminen saadaan lyhennettyä muutamiin päiviin. Tuotetta voidaan käyttää niin betonirakentamisessa, kuin puurunkoisillekin rakennuksille.

LapWall LEKO® asuntorakentamisen kattoelementti koostuu 2,5 – 4 metrin välein jaetuista ristikkonipuista ja palokatkoista, joiden päälle asennetaan kattoelementit. Valmista kattoa syntyy jopa 1000 m² päivässä!

 

Nopea asennusvaihe rakennustyömaalla voi ratkaista projektin menestyksekkään läpimenon. Työvoimaa ja erityisosaamista vaativat työvaiheet työmaalla toteutettuna ovat aina riski; löytyykö oikea osaaja – tai tapahtuuko inhimillinen virhe.

Kun kohde ei työmaavaiheessa ole sään armoilla, ei rakenteiden kostumisesta ole huolta. Valmistilojen ja elementtien asennusaikataulu on ilmoitettavissa hyvin tarkkaan projektin suunnitteluvaiheessa, näin ollen projektin venymisestä aiheutuvat kustannusriskit ovat minimissään. LapWall LEKO® asuntorakentamisen kattoelementit valmistetaan tehtaalla, kuivaketju ei katkea missään vaiheessa. Monimutkaisten työvaiheiden siirtäminen työmaalta tehdastiloihin on omiaan vähentämään rakentamisen riskejä ja lisäämään rakentamisen laatua.