LapWall

Siitä on viisi vuotta, kun LapWallin Pyhännän uudelta tuotantolaitokselta lähti ensimmäinen elementtitoimitus kohti asiakkaan työmaata. Saimme samalla lähettää myös ensimmäisen myyntilaskun. Muistan sen kuin eilisen päivän, se oli mahtava hetki. Ja samalla ensimmäinen etappi kohti unelmani toteuttamista.

Haaveeni on ollut päästä kokeilemaan, millaista on kasvattaa yritys nollasta sadan miljoonan euron liikevaihdon toimijaksi. Unelmani näyttää toteutuvan reilusti etuajassa, jo vuonna 2018, kun alkuperäinen tavoite oli vuosi 2020. Näinä kuluneina vuosina Pyhännän tuotantolaitos, joka kuuluu Euroopan moderneimpiin, on laajentunut moneen kertaan. Alueella on nyt kaksi tuotantolaitosta ja neljä elementtilinjaa. Kauppa on käynyt niin hyvin, että kaksi linjoista pyörii jatkuvassa kolmessa vuorossa. Liikevaihtomme olisi kasvanut vielä huomattavasti nopeammin, jos vain tuotannon kapasiteetti ei olisi ollut kasvumme esteenä.

Meillä on suunnitelmat valmiina Pyhännälle tuotantolaitos kolmosen rakentamiseksi. Rakentaminen voidaan aloittaa heti, kun saamme alueelta maata lisää. Nyt lisämaa-alueiden saaminen täältä on osoittautunut lähes mahdottomaksi. Tämä onkin alueen kannalta erittäin harmittava asia. Työllistäisihän uusi tuotantolaitoksemme noin 60 – 70henkilöä. Maa-alue, jonka saimme Pyhännän kunnalta, on ollut viranomaisten käsittelyssä yli vuoden. On mielenkiintoista nähdä, miten kauan lupa-asioiden käsittely vielä kestää.

LapWall on laajentunut nopeasti myös muille paikkakunnille. Ostimme vuoden alussa MetsäWoodilta projektiliiketoiminnan ja Pälkäneen tuotantolaitoksen. Yksikön haltuunotto on sujunut erittäin hyvin, ja tätä kuvaa eriomaisesti yksikön myyntipäällikö: ”On tämä kummallinen kevät, tällaista tilauskantaa meillä ei ole ollut koskaan aikaisemmin tähän aikaan vuodesta.”

Pälkäne on saanut seurakseen Keuruun tuotantolaitoksen, jossa on käynnistymässä LEKO® – Bath KPH- ja tekiikkamoduulien valmistus. Tavoitteena on valmistaa noin viiden vuoden päästä 5000 moduulia vuodessa. Näiden lisäksi meillä on käynnistymässä LapWall AB:n Ruotsin Borlängeen tulevan tuotantolaitoksen rakentaminen.  Putkessa on myös uusia yritysostoja, ja näistä kerromme mahdollisesti myöhemmin lisää.

Liiketoimintaan liittyy aina riskejä. Minun periaatteeni on, että kun riski havaitaan, niin se myös otetaan, ja katsotaan mitä sen kautta voisi olla saavutettavissa – aiempaa parempia tuotteita, tehokkaampia toimintamalleja, uusia markkina-avauksia, yritysostoja. On hyvä ymmärtää, että tilanne, missä emme tee mitään, on ehkä kaikista suurin riski. Maailma muuttuu nopeasti ja kilpailijat menevät vasemmalta ja oikealta ohi. Yrittämisessä ei ole tilannetta, jossa voi levätä laakerillaan.

Ajattelen, että tavoite, joka ei ensisilmäyksellä tunnu täysin mahdottomalta, on turha. Mahdottoman muuttaminen mahdollisuudeksi on mahtava haaste ja se saa meidän organisaatiomme innostumaan, ja se myös antaa valtavasti virtaa. Ja juuri uudet hullut ideat ja mullistukset vievät niin maailmaa kuin liiketoimintaakin eteenpäin. Ilman uskallusta ja halua riskinottoon ei kannata lähteä yrittäjäksi. Valitettavasti meidän ajallemme on tyypillistä, että tehdään selvityksiä selvitysten perään sen sijaan, että tehdään päätöksiä ja toimitaan niiden mukaan. Rohkeus ei kaikilla riitä…

Uskon, että yrityksellä pitää olla selkeä ja yksinkertainen visio, johon on helppo tarttua niin talon sisällä kuin ulkopuolellakin. Visio pitää olla sellainen kahva, että kun siihen tarttuu niin ote ei löysää ja se on helposti ymmärrettävä. LapWall Oy:n visio, ”Asumaan kolmessa viikossa”, on mielestäni sitä parhaimmillaan. Houkutteleva visio, jota strategiset tavoitteet ja tekemiset tukevat, on perusta, joka kantaa ja joka mahdollistaa menetyksellisen liiketoiminnan, ja johon on helppo saada koko organisaatio mukaan.

Miksi sitten osa yrityksistä menestyy ja osa ei? Tästä aiheesta löytyy valtavasti tutkittua tietoa ja mielipiteitä meillä ja muualla.  Oma näkemykseni on kuitenkin se, että on yksi keskeinen menestystekijä ylitse muiden. Se on positiivisen ajattelun voima. Sen vastakohta on negatiivinen ajattelu. Nämä vastakohdat ovat äärimmäisen voimakkaita tekijöitä. En tiedä yhtään menestyvää yritystä, joka olisi pärjännyt negatiivisella ajattelulla. Positiivisuus ja ihmisten erilaisuuden kunnioittaminen ovat voimavaroja, jotka yrityksellä joko on tai ei ole – niitä ei voi kopioida, eikä liimata päälle.

Meillä LapWallissa arvostetaan erilaisuutta ja positiivista hulluutta. On mahtavaa tulla töihin joka aamu, kun tietää, että taas tänään saan tehdä töitä juuri näiden, positiiviseen hulluuteen kykenevien, ihmisten kanssa. Tuntuu, että meitä ei pysäytä kukaan eikä mikään!

 

Toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen

 

Lataa uusi tuote-

luettelomme!

Tuoteluettelosta löydät mm. uudet tuotteet sekä valmistustoleranssit.

Kiitos latauksesta! Pääset lataamaan tuoteluettelon tästä: https://issuu.com/lapwall2016/docs/lapwall_20leko_20tuoteluettelo_11.2/1?ff=true