fbpx

LapWall

Puukerrostalo, Kalajoki

Puukerrostalo on kaunis ja viihtyisä asumisratkaisu, joka tekee hyvää myös luonnolle

Puukerrostalot ovat alkaneet kasvattaa suosiotaan varsinkin viimeisten viiden vuoden aikana. Syy tähän on selkeä. Kuluttajat ovat jatkuvasti kiinnostuneempia ekologisista ja kauniista puukerrostaloista, minkä lisäksi mm. LapWallin rakentamisratkaisuilla puukerrostalon valmistaminen on aiempaa edullisempaa.

Puukerrostalo miellettiinkin vielä vuosikymmen sitten kalliiksi, mitä se olikin, koska talon rakentaminen oli hitaampaa verrattuna betoniseen kerrostaloon, jossa elementtejä ladottiin nopeasti toistensa päälle.

LapWall LEKO -puuelementeillä puukerrostalo valmistuu nopeasti ja korkealla laadulla, mikä tekee siitä houkuttelevan asumisratkaisun tyylikkyyttä ja luontoa arvostaville asukkaille.

 

Puukerrostalon sisäilma on ensiluokkaista

Puu on luonnostaan hengittävä rakennusmateriaali, minkä ansiosta se tasapainottaa asunnon kosteustasapainoa. Laadukas sisäilma vaikuttaa positiivisesti asukkaiden terveyteen, keskittymiskykyyn ja unenlaatuun.

LEKO-puuelementeistä valmistettu puukerrostalo on poikkeuksetta sisäilmaltaan erinomainen.

 

Puukerrostalo on ekologisuudessaan omaa luokkaansa

Puukerrostaloon vaadittavat puurakennusmateriaalit kasvavat Suomen metsissä varmasti nopeammin kuin kukaan osaisi arvata. Materiaali kasvaa metsissä alle 30 sekunnissa, kun se lasketaan puiden biomassana. Se tarkoittaa siis sitä, että Suomen metsien biomassa lisääntyisi määrällisesti, vaikka Suomessa rakennettaisiin joka minuutti uusi puukerrostalo. Se tarkoittaisi 1 440 puukerrostalon rakentamista päivässä, joten väkilukumme huomioon ottaen puukerrostaloja jäisi melkoinen kasa autioksi.

Haluamme näillä esimerkeille herättää ajatuksiasi siitä, kuinka uusiutuva luonnonvara suomalainen metsä on, ja kuinka rikas kansa me olemme, kun meillä on mahdollisuus käyttää niin puhdasta ja laadukasta rakennusainetta periaatteessa rajattomat määrät.

Kun luonto valmistaa rakennusmateriaalien raaka-aineet ilman teollisia laitoksia ja prosesseja, niin sen merkitys rakennusteollisuuden tuottamille päästöille on merkittävä. Tämä johtuu siitä, että iso osa rakennusteollisuuden päästöistä syntyy jo tuotantovaiheessa ennen kuin talolle on tehty edes perustuksia. Puurakentaminen vähentää näitä päästöjä todella paljon paitsi raaka-aineen uusiutuvuuden, mutta myös kuljetuskustannusten suhteen. Puu on materiaalina kevyt, minkä takia se ei kuluta polttoainetta betonielementtien tapaan.

Puukerrostalon ekologisuutta lisää vielä se, että ekologisen valmistusprosessin lisäksi puu sitoo luontaisesti itseensä hiilidioksidia, mikä on ilmastonmuutoksen kannalta hyvä asia. Hiilidioksidia sitomalla puu pysyy terveenä ja vahvana.

 

Kaksi yleistä kysymystä – kosteus ja tuli

”Eikö puukerrostalo ole todella altis kosteusvahingoille ja homeelle?”, ”Mitä tapahtuu, jos syttyy palo, eikö koko talo pala kerralla?”

Nämä ovat kaksi kysymystä, joita jokainen puukerrostaloon muuttoa harkitseva kysyy. Ajatukset ovat luontevia, sillä puu voi palaa ja puu voi lahota. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että puusta rakennettu puukerrostalo palaisia tai lahoaisi. Tänäkin päivänä Suomen vanhimpia rakennuksia ovat nimenomaan puutalot – sekä maaseudulla että kaupungissa.

 

Puukerrostalon paloturvallisuus

Puukerrostalo on erittäin paloturvallinen, koska niihin rakennetaan nykyaikaiset sammutusjärjestelmät. Sammutusjärjestelmä havaitsee palon, ja sammuttaa sen kyseisen huoneiston osalta, jossa palo on. Pelkkä palohälyttimen soiminen ei kuitenkaan käynnistä järjestelmää, vaan järjestelmä tunnistaa, milloin todella palaa.

Suurin osa paloista – oli kyse sitten betoni- tai puukerrostaloista – alkaa asuinhuoneistoista. Tyypillinen syy on kodinkoneeseen tullut oikosulku tai sähkövika. Betonisissa kerrostaloissa harvemmin on sammutusjärjestelmiä, minkä takia palo voi levitä. Puukerrostalossa palo sammutetaan automaattisesti heti, jolloin se ei pääse leviämään muihin huoneistoihin.

 

Puukerrostalon kosteudenhallinta

Puu ei lahoa, kun se on terve. Puu pysyy terveenä, kun se hengittää. Siksi puukerrostalojen kosteudenhallinnassa (kuten ihan ”tavallistenkin” kerrostalojen kosteudenhallinnassa) tärkeintä on rakentamisen aikainen kuivaketjun katkeamattomuus sekä rakenteiden hengittävyys hyvän ilmanvaihdon avulla.

Me takaamme kuivaketjun katkeamattomuuden ainutlaatuisella elementtirakentamisen konseptillamme. Valmistamme puuelementit tehtaissamme, varastoimme ne kuiviin varastoihin ja kuljetamme ne työmaalle huputettuna. Asennus tapahtuu asennukselle suotuisissa sääolosuhteissa. Lisäksi suoritamme esimerkiksi kattoelementtien asentamisen 1 500 m2 suuruiseen vesikattoon jopa yhdessä päivässä, joten rakennus saadaan säältä suojaan oikeasti nopeasti. Näin vältämme sen, että kosteutta pääsisi rakenteisiin missään vaiheessa.

 

LapWall LEKO -tuotteet nopeuttavat puukerrostalon rakentamista

LapWall LEKO -tuoteperheeseemme kuuluvat katto- ja välipohjaelementit, kattava seinäelementtituotteisto ja valmiit moduulit. Tarjoamme myös osaavaa asennuspalvelua, jonka ammattilaiset tekevät työkseen ainoastaan LEKO-elementtien asennusta. Näin asennus hoituu yhdellä kertaa oikein.

Käyttämällä valmiita ja tasalaatuisia puuelementtejä takaat sen, että puukerrostalo on korkeinta mahdollista laatua, ja että projektin läpimenoaika nopeutuu huomattavasti verrattuna siihen, että seinät ja katto rakennettaisiin työmaalla vaihtelevissa olosuhteissa.

Vaihtelevat olosuhteet vaikeuttavat myös projektin suunnittelua. Me LapWallilla puolestaan suunnittelemme projektin kauttaaltaan huolella ennen kuin rakennamme mitään – muuten emme voisi valmistaa mittatarkkoja puuelementtejä projektiasi varten.

Katso puukerrostalokonseptistamme lisää täältä: https://www.youtube.com/watch?v=ESUMD8smsYw

Lue lisää puukerrostaloista.

 

LapWall-kumppanuus yksinkertaistaa rakentamista

Tarjoamme Suomen johtavana toimijana asiakkaillemme mahdollisuutta LapWall-kumppanuuteen. LapWall-kumppanuus tarkoittaa vuosisopimusta, jossa varaamme sinulle yhdessä sovitun vuosikapasiteetin vakiohintaan.

Näin sinun ei tarvitse kilpailuttaa toistuvasti eri toimijoita, jolloin voit käyttää vapautuneen ajan huomattavasti hyödyllisempään tekemiseen kuin jatkuvaan paperisotaan.

Puukerrostalo on ehdottomasti nykyhetken ja tulevaisuuden trendi. Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää. Vastaamme kaikkiin kysymyksiisi mielellämme!

Vuosi
2017
Kohde
Kerrostalo Kalajoki