LapWall

Osuuskauppa Suur-Savo

Pieksämäen uuden Prisman rungossa ja katossa käytetään sekä terästä että puuta. Uusi Prisma rakennetaan historiallisen Veturitallin yhteyteen, Pieksämäen ydinkeskustaan. Ruukki Construction toimittaa rakennuksen teräsrungon ja Lapwall Oy puusta valmistetut kattoelementit. Sekä teräsrunko että puurakenteiset kattoelementit nopeuttavat rakentamista ja liiketilojen valmistumista asiakkaalle.

”Valitsimme tähän kohteeseen luotettavat toimittajat, jotka pystyvät osaltaan nopeuttamaan rakentamista. Koska rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla, on hyvä sekä loppuasiakkaan että kaupunkilaisten näkökulmasta, että rakennus saadaan nopeasti käyttöön, toteaa urakasta vastaavan rakennusliikkeen hallintojohtaja Pekka Lipsanen.

Ruukki toimittaa pinta-alaltaan 9500 neliömetrin rakennuksen teräsrungon ja ristikkorakenteet. Teräsrunko painaa lähes 250 tonnia. Teräsristikko rakenteet katossa tekevät talotekniikan asentamisesta helpompaa kilpaileviin materiaaleihin verrattuna. Teräsrungon yhteyteen toteutetaan VTT:n sertifioima automaattinen palonsammutusjärjestelmä. Ruukin urakkaan kuuluu myös betonielementtien asennus, joita on yli 800.

Lapwall toimittaa yhteensä 218 kattoelementtiä, joissa on tehtaalla valmiina koko vesikaton rakenne aina bitumikermistä alapinnan kipsilevyyn. Valmista kattoa asennetaan peräti 800 neliömetriä päivässä ja se mahdollistaa lattiatöiden ja tekniikan asennuksen välittömästi katon ollessa siltä kohtaa valmis. Perinteiseen paikalla rakennettavaan kattoon verrattuna rakennusaika on jopa kuukauden lyhyempi, jolloin talviasennuksen aiheuttamat lisätyöt, kuten esimerkiksi lumen ja jään poisto sekä kuivatus ja sulatus jäävät minimiin. Koska rakennus saadaan nopeasti lämpimäksi, pienenee myös lattioiden jäätymisriski.

Sekä Ruukin että Lapwallin toimituksiin kuuluvat rakenteiden ja elementtien suunnittelu ja asennus. Teräsrunko toimitetaan pintakäsiteltynä. Pääurakoitsijana kohteessa toimii Rakennusliike U. Lipsanen Oy.

Teräs- ja puurakenteet soveltuvat hyvin samaan rakennukseen. Kun yhdistetään teräsrunko ja puurakenteiset elementit, on liitoskohtien eri kuormitukset huomioitava. Puurakenteet ovat kevyitä ja niitä voidaan myös hyödyntää rungon jäykistämisessä.

Valmistuttuaan Prisman rakennus hyödyntää uusiutuvaa energiaa. Auringon energiaa kerätään lähes koko kattopinnan kattavalla aurinkokennojärjestelmällä. Kattoelementit toimivat hyvänä asennusalustana aurinkopaneeleille, koska vesieristeen alla on koko katon alan kattava tukeva kansilevy.

Puurakenteisissa elementeissä on tehdasvalmiina bitumialuskermi, jolla rakenteen kuivaketju varmistetaan myös asennusvaiheessa. Teräsrunko puolestaan kestää hyvin myös säänvaihtelut.

Sekä Ruukin että Lapwallin toimitukset aloitettiin vuoden 2017 lopulla ja ne saadaan päätökseen maaliskuun 2018 aikana.

Rakennuksen teräsrunko valmistetaan Ruukin Peräseinäjoen ja Puolan Obornikin tehtailla ja kattoelementit Lapwallin Pälkäneen tehtaalla.

Mediapalvelu: Tapani Tuominen, Ruukki Construction, puh. 050 314 3131, tapani.m.tuominen@ruukki.com

Lisätietoja:

Teräsrunkotoimitus: Vesa Vaihtamo, Yksikön päällikkö, hallirakentaminen Suomi, Ruukki Construction, puh. 0400 729 097, vesa. vaihtamo@ruukki.com

Kattoelementtitoimitus: Petri Silvonen, myyntipäällikkö, Lapwall, puh. 050 511 4775, petri.silvonen@lapwall.fi

Ruukki Construction palvelee rakennusalan asiakkaita. Toimitamme asiakkaittemme liiketoimintaa edistäviä tuotteita ja palveluja aina suunnittelusta asennukseen. Yritysasiakkaisiimme kuuluvat muun muassa rakennuttajat ja rakennusyritykset. Henkilöasiakkaita palvelemme katon rakentamisessa, katteiden ja tarvikkeiden valmistuksesta asennuspalveluun. Vesikatoissa tuotemerkkeinämme ovat Ruukki ja Plannja. Vähittäiskauppojen lisäksi palvelemme katonrakentajia Ruukki Express- ja Plannja-myymälöissä , yhdeksässä maassa. Ruukki Construction työllistää noin 2 500 työntekijää ja tuotantoa meillä on 15 tehtaassa. Vertailukelpoinen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,305 mrd SEK . Ruukki Construction on SSAB:n tytäryhtiö.

SSAB on pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö, jolla on toimintaa yli 50 maassa. Yhtiö on noteerattu NASDAQ OMX Tukholmassa ja Helsingissä. www.ruukki.fi

LapWall Oy on puuelementoinnin suunnannäyttäjäyritys, edelläkävijä ja kehittäjä, jolle asiakas on aina ykkönen. Yhtiön elementtiratkaisut tarjoavat kustannustehokkaan tavan rakentaa laadukkaat liiketilat ja teollisuusrakennukset sekä rivi-, luhti- ja kerrostalot, hoiva- ja päiväkodit. LapWall on tuonut markkinoille rakentamisen mullistavan tuote- ja palveluvalikoimavalikoiman, joka on suunnattu erityisesti rakennusliikkeille, rakennuttajille ja sijoittajille. LapWall LEKO® -kokonaistoimitusratkaisun avulla rakentamisessa on mahdollista yhdistää helppous, nopeus, laatu ja riskittömyys.

Yritys on perustettu vuonna 2011, ja sen päätoimipaikka on Pyhäntä. Yrityksellä on tehtaat Pyhännällä, Keuruulla ja Pälkäneellä sekä toimipisteet Oulussa ja Vantaalla. LapWallin tytäryhtiö LapWall AB toimii Ruotsin ja Norjan markkinoilla ja sillä on toimipisteet Tukholmassa ja Borlängessä. Työntekijöitä yrityksellä on noin 150, ja vuoden 2017 liikevaihto oli yli 50 miljoonaa euroa. Yhtiö tavoittelee lähivuosina merkittävää kasvua sekä Suomessa että Skandinaviassa.

Lataa uusi tuote-

luettelomme!

Tuoteluettelosta löydät mm. uudet tuotteet sekä valmistustoleranssit.

Kiitos latauksesta! Pääset lataamaan tuoteluettelon tästä: https://issuu.com/lapwall2016/docs/lapwall_20leko_20tuoteluettelo_11.2/1?ff=true